Med ett stort intresse för poesi och lyrik

Poesi och lyrik är inte längre något högtravande och tråkigt. Har du levt med den föreställningen är det dags att tänka om. Det har hänt mycket bara under senare år. Den nya spoken word-lyriken, har tagit ner poesin till en vardagslyrik som alla kan ta till sig.

Vad är spoken word-lyrik?

Spoken word är en genre som har fått ett uppsving kanske mycket tack vare sociala medier. Ofta kallar vi det performance poetry – ordbaserad scenkonst. På ett sätt kan vi säga att det påminner om stå-upp-komik. Den stora skillnaden är dock att spoken word inte behöver vara rolig, utan här kan du istället uppleva hela känsloregistret.

Brett spektrum

Då den här typen av poesi har ett så brett spektrum, är den väldigt lätt att ta till sig. Du kan alltid hitta ett ämne eller en stil som tilltalar just dig. Då är det inte svårt att ryckas med och uppleva styrkan i orden.

Skriv själv

Sitter du och svär över julklappsrimmen och tänker att poesi absolut inte är din grej? Då är det dags att lägga alla dina föreställningar om poesi åt sidan. Varför inte läsa en kurs i litteratur? Det kan ändra din syn på poesi för alltid.

Comments are closed.